Start from zero. Amacam ?

Hai ! Lama jugak Ali tak blogging kan ? memang lama. Asal jadi begitu ? sebab niat Ali terpesong jauh dari landasan hati. Otak suruh Ali buat duit dengan blog ni. Balik-balik duit je ingat. Tapi, hati pulak kata belajar menulis dulu. Kasi ada buku sendiri dulu. Nak sangat buat macam Ain Maisarah. Ali tau melayu memang malas membaca. Jadi siapa yang tak membace tu takkan kenal siapa Ain Maisarah ni.

Dulu-dulu, Ali memang menulis dengan ayat-ayat sms iaitu short-form yang teramat short-form. Sampai short-form tu jadi shorterest-form. Jadi, Ali kat sini. Dah takkan buat lagi short-form2 ni. Ali sekarang guna long-form pulak. Ini azam Ali. Banyak lagi azam Ali. Malas nak tulis panjang-panjang. Nanti korang rasa jemu pulak.

Oh ya ! Ali memang start from zero betul2 punya. Dari segi entri mahupun blog templete. Entri yang lain-lain yang gedik-gedik tu. Ali draftkan dia dan akan Ali tulis balik dengan sungguhnya yang tak tahu akan buat atau tidak.

Amacam ? cantik tak Ali design blog ? dua hari je beb. Punyalah pening bace kod html ni. Dalam 2 hari, inilah hasilnya ! cantik kan ? dan Ali mintak maaf sangat-sangat sebab Ali privatekan blog Ali ni. Bagi memudahkan Ali edit blog Ali.

Ini gambar sebelum di edit.


Dan selepas.
Yang ni, Ali memang buat dari minima. Start from zero.betul-betul zero !

1 comments:

Mohd Zakwan said... [Reply]

bagus.. ada azam yang baru.. teruskan berblogging.. btw, kau ada potensi untuk jadi designer yang berjaya...
Blog Mohd Zakwan :)

 
Design By AliBasyir