What means Hijab ? Muslimah should know much more...

Salam. I want to asking to all muslimah. What is Hijab ? Tudung. Yup ! almost correct ! What exactly means tudung ? To cover your aurat. What is your aurat ? Semua anggota kecuali muka dan tapak tangan.

Ada video yang Ali nak kongsikan. Video sedap sahaja mendengar. Sedap je buat bini nanti. hehe. And her speak very well walaupun tersasul sikit tapi takpe, sebab kecantikan dia, tak nampak dia punya kesalahan :P

Dia comellahh ! -.-

Bila kita tengok dunia sekarang. bermacam-macam style tudung sekarang. Cari saja di Google. Ada style Hana Tajima, Yuna dan lain-lain. Tak salah berfesyen. Nabi tak halang pon berfesyen. Tapi, nabi bagi 4 syarat pakai tundung.  Ada ramai juga yang tersasar dari segi ayat hijab tersebut. Hijab is everything ! cara jalan, cara gelak, cara bercakap. Setakat pakai tudung tapi keliling dengan lelaki bukan muhrim itu dah tak kena dah.

Tapi lebih digalakkan berjumpa dengan Ulamak bukannya orang tiada ilmu agama. Ada orang heboh pasal tudung menyerupai rahib kristian. Yang bertudung macam tu boleh di tukarkan jadi lebih baik. Tapi, tak ada orang yang bising orang islam yang tak bertudung. Why ? Ali rasa ramai orang Islam tak bertudung. Asal tak bising ? Punyalah mengeliat nak bertudung. 

P.S: Wajib tutup aurat. Tapi dengan tertibnya. 


0 comments:

 
Design By AliBasyir