Ali masih tak puas hati dengan movie Malaysia.

Hi Semua.. entri ini dari isi hati Ali nak kongsi pendapat tentang Movie di Malaysia ni. Sekarang dah mula nampak dah dia punya 'GAH' movie melayu. Walaupun dah hebat, tapi Ali tetap suka tengok cerita Inggeris atau Cina daripada Malaysia. Kecuali movie Malaysia yang tertentu yang Ali tengok..

Bila nak beli tiket wayang, Ali mesti pilih cerita Inggeris daripada cerita Melayu, takut rugi tak tentu pasal walaupun tak adalah mahal sangat, 10 ringgit je. Tapi, dengan 10 ringgit tulah Ali membeli 'bosan' sepanjang cerita tu. Serius, Ali pernah tengok 1 cerita seram Malaysia dengan takde riaksi takut langsung. Tak tipu ! Fobia dah taku jadi eksiden macam tu.


Pasal apa ? 
Cerita tu low bajet. Tak nampak real langsung pon. Lainlah cerita Inggeris yang berjuta-juta dolar dorang buat. Cuba tengok cerita 'Final Destination 5' memang nampak seram gila, jambatan runtuhlah apalah dan sebagainya. Sekarang, cerita pasal polis2 pun tak best. Tak setaraf Hawai five-0 dan CSI:Miami.

Ali tahu masalah movie negara kita ni. Marketing kecil je di Malaysia ni. Pasal marketing tu, Ali malas nak tulis. Lari tajuk pula, tak pasal-pasal Ali tulis pasal bisness. -.-

Seafood buatan orang Malaysia, terhangat di Korea, Poland dan Rusia. Tak caya klik sini

Ali tabiklah cerita animasi yang bahasa inggeris tu. Malaysia buat dah macam Ali tak kenal itu air tangan orang sini dah. Terkejut pun dah ada. Nafsu membuak-buak nak tengok cerita ni. Tapi, banyak pulak cerita humor yang best. Dan memang cerita humor dan santai selalu orang Malaysia pilih. Tapi, Ali nak tengok cerita aksi setaraf Hollywood. Come on Pengarah ! aku nak cerita best !

Cerita melayu tak adalah semua yang Ali tak tengok. KL Gengster, Ombak Rindu, Hantu Bonceng layan... Mana boleh tak layan. Adalah segelintir yang tak bestnya..

2 comments:

ahmadnasaiemdnor said... [Reply]

cerita melayu kena tengok sape yg mengarah la...mcm kabir bahtiar,namron,Effendee & Fariza Azlina,arwah yasmin ahmad..cerita diorang ada nilai.

ahmadnasaiemdnor said... [Reply]

kena tngok la sape yg mengarah..mcm kabir bahtiar,adlin shauki,namron,Effendee & Fariza Azlina,arwah yasmin ahmad...citer diorang ada nilai..

 
Design By AliBasyir